NOVI PAZAR – Izborna komisija Grada Novog Pazara održala je, zaključno sa 10. martom 2020. pet sednica. Rad izborne komisije se odvija u prostorijama SUBNOR-a u prizemlju zgrade Gradske uprave, od 8h do 20h, a uvedeno je i dežurstvo. Usvojena je Odluka o utvrđivanju obrazaca za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Novog Pazara 2020.

Potrebnu dokumentaciju preuzela su Sandžačka demokratska partija, Srpska napredna straka i Stranka pravde i pomirenja i Stranka demokratska akcije.

Gradska izborna komisija je proglasila izbornu listu „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“ i izbornu listu „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”.

Za proglašene izborne liste doneta su rešenja o ispunjenju uslova za određivanje opunomoćenog predstavnika za člana i zamenika člana podnosioca predloga kandidata za izbor odbornika Skupštine grada Novog Pazara u prošireni sastav Izborne komisije grada i biračkim odborima.

Izborna komisija Grada Novog Pazara utvrdila je Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine grada Novog Pazara. Takođe, Izborna komisija Grada Novog Pazara donela je Odluku o izboru štamparije za štampanje izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine grada Novog Pazara zakazanih za 26. april 2020.

Doneta je odluka o izboru boje glasačkog lisitća i kontrolnog listića za izbor odbornika. Po rečima predsednika Radoslava Milića, odlučeno je da glasački listić za lokalne izbore za odbornike bude sive boje, a kontrolni boje kajsije. „Utvrdili smo da na današnji dan imamo 87280 glasača koji imaju pravo glasa na izborima, ali taj broj nije konačan i biće promennjen kad budemo zaključili birački spisak.“, rekao je Radoslav Milić.

Provera upisa u birački spisak moguća je na linku na prvoj strani gradskog sajta.
Upis građana koji nisu upisani u birački spisak vršiće se svakog radnog dana od 7:30 do 15 časova u kancelariji 41, na drugom spratu zgrade Gradske uprave.

Na sajtu je otvoren poseban odeljak LOKALNI IZBORI 2020 GRADSKA IZBORNA KOMISJA na kojem se nalaze obaveštenja sa održanih sednica, dokumentacija i sastav izborne komisije.