U Novom Pazaru I dalje nema zaraženih korona virusom, a u kućnoj izolaciji nalazi se 492 ljudi. Zbog uvođenja policijskog časa Domu zdravlja promenjeno je radno vreme od 7 do 18 sati, a od sutra će biti dostupan I Call centar, koji će biti na raspoolaganju svim straijim osobama za dostavu namirnica, lekova, vode i ostalih potrebština.

Mera pojačanog epidemiološkog nadzora u kućnim uslovima izrečena je za 492 građanina, koji su došli iz inostranstva, samo danas je taj broj bio preko 90 ljudi, kojima je izrečena izolacija od 14-28 dana. Njih svakodnevno obilazi policija, koja kontroliše da lit u meru poštuju. . Ono što je najbitnije zaraženih korona virusom u Novom Pazaru još uvek enema, a na sednici Gradskog štaba su preduzete mere, koje će olakšati funkcionisanje grada u vanrednom stanju.

Formiran je Operativni tim za dostavu prehrambenih namirnica,vode, lekova i ostalih potrebština starijim licima koji čine predstavnici Gradske uprave, Kancelarije za mlade, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Otvorene ruke, Puta sredine, Merhameta Sandžak, Gorske služba spasavanja, Svetionika, Udruženje Tavus, Odreda izviđača Sandžak.

Od sutra će starijim građanima biti dostupan i CALL CENTAR, koji će služiti za dostavu prehrambenih namirnica,vode, lekova i ostalih potrebština starijim licima, koji zbog zabrane izlaska i starosti nisu u stanju da izvrše nabavku istih.

Brojevi telefona call centra koji su od sutra u funkciji od 8-14 sati su:
020/311-902;
063/178-33-17
065/564-06-36
061/165-35-14

Upućen je javni poziv svim licima na dobrovoljnoj osnovi starosti od 18-28 godina, da ukoliko žele da se priključe Operativnom tim za dostavu prehrambenih namirnica,vode, lekova i ostalih potrebština starijim licima, preko 65 godina.

Članovi štaba za vanredne situacije apelovali su na sve građane da budu staloženi, da ne šire paniku i da se pridržavaju mera I naredbi Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih organizacija, kako bismo sačuvali sebe I svoje najmilije.