NOVI PAZAR – Operativni tim i call centar za pomoć građanima Novog Pazara u uslovima vanrednog stanja i pandemije Korona virusa rade punim kapacitetom.

Grad je među prvima u Srbiji oformio ovakav centar, u cilju da podršku dobiju prvenstveno građani stariji od 65 godina ali i svi kojima je pomoć potrebna. Na pružanju usluga sugrađanima u ovom momentu je, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, angažovano više od 200 volontera.

“Svi oni su, kao i naši privrednici, na jedan veličanstven način položili test humanosti, zalažući se nesebično da pomognu najugroženijima. Velika zahvalnost i svim udruženjima građana i humanitarnim organizacijama, koji su svoje kapacitete stavile na raspolaganje građanima Novog Pazara. Po rečima koordinatora Operativnog tima Albina Škrijelja, u Call centar je od osnivanja pristiglo preko 800 poziva.

“Samo zajedničkim zalaganjem možemo prevazići ovu tešku situaciju. Javio se i veliki broj građana sa pitanjem kako mogu da pomognu. Za te potrebe oformljen je poseban žiro račun za uplate građana. Od tih sredstava pomoć će biti prosleđena i tamo gde do sada nismo stigli”, zaključio je Škrijelj.