KOSOVSKA MITROVICA – Uz obavezan medicinski pregled merenja telesne temperature i preporuku da u naredne dve nedelje budu u kućnoj izolaciji danas su preko prelaza Jarinje na Kosovo mogli da uđu samo putnici koji su imali kosovska lična dokumenta, ili srpska dokumenta izdata u policijskim upravama gradova sa Kosova, javlja Kosovo onlajn.

Ta mera kosovske vlade, koja je juče doneta kao vid zaštite od korona virusa nije dovela do većih gužvi i zadržavanja na tom prelazu na severu Kosova.

Portparol Kosovske policije Baki Keljani potvrdio je da je kosovska policija sastavila operativni plan i da je preduzela sve potrebne mere i radnje za sprovođenje odluka kosovske vlade.

Kosovo onlajn navodi da niko iz redova policije nije želeo da saopšti šta podrazumevaju mere kosovske vlade o zatvaranju kopnenih granica, ali taj portal saznaje da su ovom zabranom pogođeni brojni radnici koji žive u gradovima u centralnoj Srbiji, a svakodnevno dolaze na posao na sever Kosova.

Tu su i brojni dobavljači osnovnih životnih namirnica čije su firme u centralnoj Srbiji.

U periodu od gotovo dva sata, koliko je ekipa portala Kosovo onlajn bila na prelazu Jarinje, kosovski policajci vratili su nekoliko putničkih vozila, među kojima je bilo jedno sa tablicama Holandije.

Ipak, put Kosova nastavilo je par kamiona sa novopazarskim registarskim oznakama.

Tanjug