NOVI PAZAR – Društveno odgovorni privrednici iz Novog Pazara svakodnevno podele i do 8000 zaštitnih maski zdravstvenim ustanovama, ali i onim institucijama, kojima su preko potrebne, koje rade u vanrednom stanju. U akciju se svakodnevno uključuju novi proivođači, pa je tako Opštoj bolnici danas dodeljeno 1000 novih maski.

Brojni privrednici iz Novog Pazara su i u ovoj situaciji vanrednog stanja pokazali da vole svoj grad. Preko 8.000 na dnevnom novou podeli se zaštitnih maski zdravstvenim instutucijama i ustanovama, koje rade u vanrednim uslovima I kojima je zaštitna oprema neophodna. U ovu akciju uključila se I Novopazarka, vlasnica firme Ketex 2020 Keti Hajrović, koja je danas podelila 1000 maski novopazarskoj Opštoj bolnici. Ona je najavila da će sa proizvodnjom maski nastaviti i ubuduće, kako bi pomogla svojim sugrađanima.
Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović kaže da je pomoć firmi, koje su se odzvale pozivu od velikog značaja, jer se maskama snabdevaju zdravstvene ustanove, ali i ostali, kojima su maske potrebne.
“ Evo i danas smo imali predstavnike društveno odgovornih firmi,a oni svakodnevno donose prilično velik broj maski. Ova firma donirala je 1000 maski. Dobili smo više hiljada maski, s obzirom da smo mi veliki potrošači”, rekao je Mahmutović.

Mahmutović je apelovao na građane da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se trenutno nalazi naša zemlja.
“Radi se o jednoj vrlo ozbiljnoj situaciji. Mi smo dobro snabdeveni, ali je u celom svetu teška situacija sa korona virusom. Ono što mi posebno skrećemo pažnju svim građanima je da izbegavaju kontakte da ostanu kod kuće da je ovo ozbiljna situacija, da ovo nije ni film, niti predstava, radi se o izuzetno ozbiljnoj bolesti. Imali smo juče prvi slučaj u Sjenici, ako je jedan potvrđen još veliki broj kontakata je sigurno pozitivnih. Mi ćemo sigurno ovih dana imati pozitivne I u Novom Pazaru I okolini. Ono što smo ranije govorili građanima da nema okupljanja, to su pravila iz Svetske zdravstene organizacije, zdravstvene struke i preporuke u našoj zemlji, Vlade Republike Srbije. Dakle nema okupljanja, nema sastavljanja I bez preke potrebe nema izlaska iz kuće, najbolje se na tajnačin možemo zaštiti, a sve ostalo nije sigurno”, rekao je Mahmutović

Podsećamo privrednici iz Novog Pazara na dnevnom nivou podele I do 8 hiljada zaštitnih maski onima, kojima su potrebne. Brojni novopazarski privrednici uključeni su u ovu akciju prouzvodnje.