NOVI PAZAR – Domaći filmovi već dugi niz godina uveseljavaju mnoge generacije i dalje su vrlo poularni bez obzirana starost. S tim u vezi u Kulturnom centru biće organizovana Revija domaćih filmova u novom izdanju, istakla je urednica dramskog i filmskog programa Elma Šabanović. Kako je rekla ovo je prilika da se stari filmovi pogledaju u digitalnom izdanju.

Brojni domaći filmovi već godinama uveseljavaju mnoge generacije i dalje su vrlo poularni bez obzira na starost. Poznati citati, legendarni glumci i nezaboravne scene i dalje se bezbroj puta ponavljaju, imitiraju i kroz smeh rekreiraju. Novopazarska publika imaće priliku da u četvrtak i petak pogleda neke od njih ali u potpuno novom ruhu.

“Svi negde znamo da je Jugoslavija karakteristična po ovom spečifičnom humoru i on je naravno prenet i u kinematografiju, tako da će ovo biti jedna lepa prilika da pozovemo sve zainteresovane građane da pogledamo Reviju domaćeg filma. Prvi termin je od 16 sati a ostali su večernji. Ulaznice su već u prodaji na biletarnici Kulturnog centra po promotivnoj ceni od 200 dinara“, kazala je Šabanović i još jednom pozvala sve ljubitelje ovih filmova da dođu i uživaju u starim a novim filmovima.

Publika će imati priliku da vidi pet starih filmova i to: Ko to tamo peva, Nacionalna klasa, Maratonci trče počasni krug, Specijalno vaspitanje i Kad budem mrtav i beo.

Ovu reviju Kulturni centar realizuje u saradnji sa jugoslovenskom kinotekom koja je ove stare jugoslovenske filmove restaurirala i digitalizovala, približila ih modernom vremenu, dodala je Šabanović.


rtvnp