ISTANBUL – Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu rekao je da je razočaran odlukom Evrolige da se meč između Darušafake i Virtusa u Evrokupu igra u Beogradu.

Utakmica 6. kola Top 16 faze Evrokupa između turskog i italijanskog kluba, koja je trebalo da se igra danas u Istanbulu, zbog problema sa koronavirusom u Italije prebačena je u Beograd i igraće se sutra u Štark areni bez publike.

“Odluka o utakmicu i odigravanju u Beogradu je veliko razočaranje za mene. Ta odluka Evrolige je nerazumljiva, uložili smo najveće napore da se odigra u Istanbulu. Odluka je protiv svih vrednosti koje Evroliga propagira i protiv duha igre. Sve postaje kontrovrezno kada u obzir uzmete jednostavne činjenice da su trener i pojedini igrači Virtusa iz Srbije, to je potpuni preokret za nas. Ne želimo nikakvo nesportsko ponašanje i nepoželjno okruženje. Molio bih Evroligu da bude oprežnija u donošenju takvih odluka. Verujem da kompletna turska košarkaška javnost zamera Evroligi na ovoj odluci”, navodi se u saopštenju Turkoglua.

Mec se igra sutra od 18.15, a pobednik tog duela izboriće plasman u četvrfinale Evropkupa.