Naslovna Vesti srbija U Srbiji sutra naoblačenje povremeno sa kišom

U Srbiji sutra naoblačenje povremeno sa kišom

E.Ćorović

BEOGRAD – U Srbiji će sutra doći do jačeg naoblačenja koje će usloviti mestimično kišu, a na visokim planinama sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren jugoistočni, tokom dana u pojačanju, u košavskom području i na planinama povremeno jak. Tokom noći na krajnjem severu Srbije vetar će biti u skretanju na severni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva do tri, najviša dnevna od osam do 15 stepeni Celzijusa.

U Beogradu se sutra predvidja umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom. Vetar će biti slab i umeren jugoistočni, tokom dana u pojačanju, krajem dana povremeno jak. Jutarnja temperatura biće oko tri, a najviša dnevna oko 11 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će za dane vikenda biti oblačno i vetrovito sa pojačanim severozapadnim vetrom, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Od ponedeljka će biti uglavnom suvo, sa temperaturom oko ili malo iznad prosečnih vrednosti.

U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za petak, 6. mart 2020:

Biometeorološke prilike mogu biti naročito nepovolјne za osobe sa kardiovaskularnim obolјenjima. Tipične meteoropatske reakcije su moguće i u jačoj formi.

Beta

Exit mobile version