NOVI PAZAR – Istražitelji Uprave za borbu protiv narkotika pri Kosovskoj policiji, uhapsili su juče deset osumnjičenih osoba, u tri odvojene policijske akcije i tom prilikom oduzeli oko 60 kg sumnjivih opojnih supstanci.

Glavna policijska operacija dogodila se sinoć oko 21 čas, u Đakovačkoj ulici u Klini, gde su nakon istražnog postupka i primene mera predviđenih važećim zakonima, zaustavljena dva vozila pod sumnjom da su prevozila sumnjive opojne supstance.

Istražitelji iz Odeljenja za narkotike Kosovske policije, tom prilikom su u jednom od vozila, pronašli i oduzeli nekoliko vreća, u kojima se nalazila sumnjiva opojna supstanca, ukupne mase 57,5 kg, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Četvorica osumnjičenih su lišeni slobode, a pored opojnih supstanci, zaplenjeni su i drugi relevantni dokazi: novac, pištolj, vozila i mobilni telefoni.

Istoga dana, u dva odvojena slučaja u Đakovici i Kosovu Polju, uhapšeno je pet Albanaca i jedan Srbin, pod sumnjom da su “kupili, posedovali, prodavali i distribuirali analogne psihotropne supstance” i “falsifikovani novac “, a tom prilikom su takođe, zaplenjene veće količine opojnih supstanci i drugi materijalni dokazi, koji će se koristiti u krivičnom postupku protiv njih, navedeno je dalje u saopštenju.

Iz Kosovske policije najavljuju da ostaju posvećeni prevenciji i borbi protiv negativnih pojava u zemlji, i ističu da će se “beskompromisni rat voditi protiv svih onih koji se bave ili zloupotrebljavaju opojne supstance i na ovaj ili onaj način ugrožavaju sigurnost ili živote naše omladine”.