NOVI PAZAR – Nakon sednice Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa drektorom JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefijom Brničaninom obišao je Filtersko postrojenje, kako bi se uverio da se vodasnabdevanje grada odvija bez problema u vanrednoj situciji.

“Vodosnabdevanje Novog Pazara se odvija bez problema. Iako je potrošnja blago povećana, vode ima u dovoljnim količinama i ona je hemijski i bakteriološki ispravna za piće. Sa Filterskog postrojenja mi u proseku distribuiramo gradu 630 litara u sekundi”, rekao je direktor JKP ” Vodovod i kanalizacija”, Hanefija Brničanin. On je kazao da može da se desi da neki delovi grada na kratko ostanu bez vode, zbog eventualne sanacije kvara, te da građani nemaju razloga za brigu.

Geadonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je izrazio zadovoljstvo što jedno od ključnih preduzeća u gradu funkcioniše bez problema. Gradonačelnik Biševac je pozvao građane da ostanu u svojim kućama, da budu odgovorni prema sebi i drugima i da poštuju mere i naredbe vlade, kako bismo, kako je kazao, sprečili širenje epidemije.