BEOGRAD – Vučih je rekao da se trenutno radi na rešavanju tzv. pančevačkog slučaja i da je u pitanju mlad čovek koji je bio na severu Italije, a koji radi u firmi koja ima više stotina ljudi.

“Opet nismo znali da je bio u Italiji”, napomenuo je Vučić dodajući da se sada gleda kako taj slučaj da bude rešen.

Predsednik ističe da smo i u prethodnih nekoliko dana imali više slučajeva uimiranja od H1N1 tzv. svinskog gripa koji je postao sezonski grip.

“To je svinjski grip koji je u epdemiji 2009. u Srbiji kada nije bilo ni upola panike kao danas umrlo od njega 137 ljudi”, kaže Vučić.

Dodaje da trenutno samo jedna pacijent ima ozbiljniji zdravstveni problem i da je to zbog drugih bolesti koje ima.

“Nama se ovaj veliki broj zaraženih povećao sa pet na 12 zbog velikog broja kontakata koje su žene iz Niša imale, a sve je izazvala žena iz Lugana”.

Predsednik navodi da država i lekari rade sve što mogu i bore se lavovski i da kod nikog ne može da se vidi nikakva panika.

Hrabro se suočavamo sa ovim problemom, kao što smo se suočavali ranije sa poplavama i drugim problemima koji su pogađali našu zemlju, navoe je on.

Vučić ističe da ćemo u zaštiti života građana, ali i ekonomije, imati bolje rezultate od drugih zemalja koje su mislile da su daleko ispred nas, kao i da će se vlada posebno baviti ekonomskim posledicama.