Naslovna srbija Beograd VUČIĆ: Od sutra nema škola, vrtića, fakulteta, učenici će učiti preko televizije

VUČIĆ: Od sutra nema škola, vrtića, fakulteta, učenici će učiti preko televizije

BEOGRAD – Vučić je izjavio da od sutra nema škola, vrtića, fakulteta, da će učenici učiti preko televizije, kao i da verovatno škole neće biti otvarane do kraja školske godine.

“Sutra nema škola, vrtića, fakulteta, polako ćemo preko Zavoda za biocide da dezinfikujemo sve prostore. Nema treninga, sporta, teretana…”, rekao je Vučić.

“Zatvara se život da bismo sačuvali život, naše roditelje, naše stare”, naglasio je predsednik Srbije.

Kada je reč o školskom programu, rekao je da će to “ići” preko više programa, RTS 3 i RTS Planete, kojima se takođe zahvalio na tome što su se odazvali, te istakao da će to biti izuzetan program, jedan od najboljih u Evropi.

Deci je poručio da uče i da rade, iako neće biti škola.

“Verovatno škole nećemo otvarati do kraja školske godine. Zato smo se trudili da što više to odložimo, jer deca nisu u opasnosti. Ali, kome da objašnjavas….”, primetio je Vučić.

On je ponovio da su u opasnosti najstariji i u tom smislu je zamolio roditelje da decu ne vode kod baka i deka, jer je to najveća opasnost.

Istovremeno zahvalio je svim lekarima, strucncim ljudima, koji su, kaže, imali hrabrost da kažu da se ide u škole prethodnih dana.

Istakao je da je razočaran napadima na te, kaže, divne ljude i “očajan zbog bednog dobacivanja najhrabrijim ljudima kojisu nas spasavli u najtežim vremenima.

“Doktoru Pelemišu, koji je rizikovao život u vreme variole vere, Nestoroviću, koji nam je koliko dečjih života spasio, Konu… A, ti ljudi nikakvih potreba nemaju, odazvali se pozivu države da pomognu…”, dodao je Vučić.

Exit mobile version