BEOGRAD – U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

Kako je rekao, ovog sekunda imamo vanredno stanje na teritoriji cele Srbije, a odmah posle večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslediće sednica vlade, na kojoj će biti doneta uredba o merama za vreme vanrednog stanja.

“Doneli smo tu odluku ne lako, pošto se takva odluka donosi u izuzetnim i posebno kriznim situacijama”, kazao je Vučić.

Dodaje da je danas i najgori dan za Evropu, verovatno od Drugog svetskog rata i da je u Italiji umrlo 368 ljudi, u Španiji gotovo 200, a u drugim se dramatično povećava broj umrlih.

“Ali nema nikakve sumnje da u danima koji dolaze da ćemo se sa tim suočiti”, rekao je Vučić dodajući da će se nada da rast takvih slučajeva neće biti kao u evropskim zemljama zbog čega će biti preduzete najteže mere.

Vucić podseća da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu pošot smo bili na korak do bankrotstva i da to danas ljudima izgleda kao pesma, ali da nije bilo lako i da smo sada bili jedna od dve zemlje u EVropi sa najvećim rastom.

Predsednik dodaje da smo prošli i kroz tešku sitauciju po pitanmu KiM, migranata, Srebrenica…

“Ovo će za nas biti najteža bitka za naš narod bitka za naše stare i bolesne, oni su oni su meta ovog žestoko napada. MOramo da čuvamo sve ali su oni pre svega meta ovog žestoko napada”, dodao je Vučić.