BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić apelovao je večeras još jednom na sve građane da ostanu kod kuće i zahvalio svima koji se bore i vredno rade, i disciplinovani su, jer je, ponavlja, smisao svih mera da se sačuvaju životi.

“Sve što radimo i borimo se, ništa ne vredi ukoliko ljudi u Srbiji ne budu razumeli da nam je neophodna pomoć, da nam je više nego bilo šta potrebno da ostanu kući”, rekao je Vučić na pres konferenciji.

Zamolio je sve, a posebno starije građane, da izdrže u svojim kućama, ili ako su na selu, bez kontakta sa drugima ili, makar, na dovoljnoj udaljenosti, ili sa zaštitnim maskama.

Predsednik je zahvalio svima koji se, kaže, u ovoj situaciji bore i vredno rade.

“Lekarima, medicinskim sestrama, radnicima u fabrikama, koji spremaju hranu, farmaceutima , koji mnogo rade da bi Srbija spremno, koliko je moguće, dočekala ovu situaciju”, naveo je Vučić.

Predsednik je zahvalnost uputio i novinarima, jer, kako kaže, bez obzira na sve razlike, gledaju da daju svoj doprinos da pobedimo virus.

“Hvala svim disciplinovanim građnima koji vole i poštuju državu. Ovo što radimo, ne radimo zato što je to nama potrebno, kao što bi neki da predstave, već da bismo sačuvali živote ljudi”, poručio je Vučić.