NOVI PAZAR – ”Jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za naš grad je značila puno a oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene” smatra gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Biševac je stava da ”svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost”

”Smatram da je nedopustivo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika.

U isto vreme, poštujući naš potpisani sporazum pozivam Starnku demokratske akcije da predloži drugog kandidata za ovu odgovornu i važnu funkciju.

Novi Pazar kao i ceo svet proživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi” navodi se u pisanoj izjavi gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.