BEOGRAD – Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, upućen je sa Infektivne klinike, gde je od 8. aprila lečen od Covid 19, u privremenu bolnicu na beogradskom sajmu, što je, kao i kada je hospitalizovan, izazvalo komentare na tviteru, u kojima se u stvari ponovo traži “dlaka u jajetu” Aleksandru Vučiću.

Tako je Ana Novaković, novinar BIRN-a, pored ostalog, napisala: “Kakav crni sajam! Majku mu, pa valjda makar zbog neke bezbednosti sin predsednika ne ide na sajam”.

Predsednica vlade Ana Brnabić uzvratila je rečima da “ovakvo licemerje, ovakvo ludilo” nije viđeno ni u ovoj zemlji, verovatno ni šire, ističući da reaguje kao običan čovek, građanin.

“Ne kao predsednica vlade, već kao običan čovek, građanin ove zemlje, ljudski moram da kažem: ovakvo licemerje, ovakvo ludilo, ovo zaista u ovoj zemlji, a verovatno ni šire, nikada nije viđeno. Evo, stavili ste tačku na sve rasprave po objektivnosti, profesionalnosti i nepristrasnosti. Bravo., napisala je Brnabić.

Na tvit Novaković reagovao je i ministar Ivica Dačić, koji ukazuje da su “od korone gori oni koji žele da politički profitiraju na pandemiji” i da se igraju ljudskim životima.

“Niko se ne brine o zdravlju i bezbednosti Danila Vučića, već svako gleda da ostvari neki politički poen”, kaže ministar Dačić reagujući na tvit Novaković.

“To su procedure koje se odnose na sve. Tu se niko ne brine za zdravljenje Vučića, ni bilo koga drugog. Tu svako gleda da ima neki politički poen”, rekao je Dačić za TV Pink. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tvit Novaković smatra “žalosnim i ciničnim “sprdanjem sa zdravstvenim stanjem sina predsednika Republike”, dodajući da političkim oponentima Vučića nije ni stalo do zdravstvenog stanja njegovog sina, već koriste to za napade na Vučića.

“Da licemerju Ðilasovih novinara nema kraja pokazala je danas Ana Novaković iz BIRN-a primitivnim i vulgarnim napadom na Danila Vučića, predsednikovog sina koji je u postupku lečenja od virusa Covid 19 prebačen u bolnicu na Beogradskom sajmu”, napisao je Vesić na Tviteru.

“Njihov najveći problem je što Danilo nema bilo kakvu privilegiju i što deli sudbinu svih građana Srbije. Zato im smeta što je Danilo u bolnici na Sajmu, jer, da slučajno nije tamo, svi Ðilasovi mediji bi bili puno objava o tome kako nije u bolnici na Sajmu”,dodao je Vesić.

On je naveo i da njima nije ni stalo do toga kakvo je Danilovo zdravstveno stanje, već bi, kaže, Ðilas da iskoristi i ovu situaciju za napade na Aleksandra Vučića, jer za njega je korona šansa da ruši vlast.

Vesić je u objavi na Fejsbuku ukazao da je Danilo Vučić, za razliku od Dragana Ðilasa i Ane Novaković, od kako je proglašena epidemija, sve dok se nije razboleo, svaki dan od ujutru do uveče nosio pomoć penzionerima kao što je pakovao pakete u Štark Areni.

“Nije se krio i bio je među hiljadama volontera koji pomažu najugroženijima. Tako se i zarazio. Danilo je vaspitan da voli svoju zemlju i da pomaže ljudima. To je razlika između Danila i Ðilasa i ove njegove novinarke Novaković koji mrze svoju zemlju i koriste svaku nesreću da napadaju vlast”, naveo je Vesić

“Ovo što je uradila Ðilasova novinarka Ana Novaković nema veze sa novinarstvom. To je bolesno”, naveo je Vesić i uz objavu dodao sliku sa pakovanja paketa iz Štark arene na kojoj se vidi Danilo kako radi.

“Zato ga i mrze”, zaključio je Vesić.