NOVI PAZAR – Za nekoliko sati građani Novog Pazara će, sem na broj inspekcijske službe i društvenih mreža, komunalne probleme moći da prijave i preko viber i whatsup aplikacija na svojim mobilnim telefonima.

“Prijave je moguće uputiti na još jedan način, preko viber i whatsup otvorenih naloga, na broj 066312216, slanjem poruke, fotografije ili video snimka. Cilj nam je da se građani u što većem broju uključe u rešavanje komunalnih problema, kako bi nam grad, u interesu svih nas postao i ostao čist”, rekao je načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara, Džemil Divanefendić, ističući da uprkos vanrednom stanju, inspkcijske službe svakodnevno primaju veliko broj prijava koje se tiču narušavanja komunalnog reda u gradu.

“U planu je izrada posebne aplikacije “Moj Novi Pazar”, čiji je značaj deo i opcija “Prijavi komunalni problem”. Do tada, apelujem da građani maksimalno koriste pomenute mobilne aplikacije”, rekao je Divanefendić.

“April je mesec tokom koga posvećujemo posebnu pažnju podizanju ekološke svesti. Ove godine želimo da se aktivnostima dodatno približimo građanima i da oni budu naši partneri u formiranju svesti zajednice. Naše inspekcijske službe imaju određene kapacitete i siguran sam da se ono što rade primećuje na terenu. Grad se ipak širi, pa nam je zato potrebna pomoć sugrađana, kako bi Novi Pazar bio što čistiji”, zaključio je načelnik GU Džemil Divanefendić.