BEOGRAD – Srbija nije bila najspremnija u svemu po pitanju korona virusa, ali je posle brže reagovala od drugih zemalja i velika nabavka medicinske opreme je rezultat danonoćne borbe da se do nje dođe, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je Rojters danas emitovao snimke iz KC Vojvodine kako ta ustanova ima najsavremeniju opremu i velike zalihe, s obzirom da je to potpuno suprotno od onoga što je juče objavila novinarka portala Nova S, te da li je moguće da strani mediji budu objektivniji od naših, domaćih.

“Nekad jesu, nekad nisu”, dodao je Vučić.

“Nismo mi bili najspremniji u svemu, ali smo brže reagovali od drugih i zato to brzo nadoknađujemo”, naglasio je Vučić.

Predsedik kaže da treba imati u vidu da iza toga što svaki dan sleću avioni sa medicinskom opremom stoji velika borba i danonoćan rad.

Dodaje da su sa kineskom ambasadorkom Čen Bo razgovarali do pola dva ujutru o dopremanju pomoći.

“Borimo se da ništa ne nedostaje našim ljudima”, naglasio je on i dodao da to nije lako, pošto Srbija zavisi od proizvođača te opreme sa svih strana.

Ističe i da je lako kritikovati, ali da nije problem što nema, na primer, robe, već da je problem u javašluku i tome da neko nije podelio robu ili zato što je sklonio u magacin ili sakrio informaciju.

Vučić dodaje da svuda gde se radi ima i grešaka.

Predsednik je poručio novinarima da slobodno pišu šta hoće, ali da to treba imati u vidu.

Tanjug