NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar obezbedio je, nedavno sredstava za dezinfekciju koja građani mogu preuzeti na više lokacija u gradu. Jedan kanister natrijum-hipohlorita postavljen je danas i u naselju Selakovac, u neposrednoj blizini pekare “Sač”. Meštani naselja ističu da je u uslovima epidemije virusa Covid19 i ova vrsta pomoći za njih izuzetno važna. Kanister sa natrijom-hipoloritom postavljen je na lokaciji bezbednoj za prilaz i preuzimanje, a građani, potpuno besplatno mogu uzeti po dva litra tečnosti spremne za upotrebu.

S obzirom da se ovo naselje nalazi daleko od grada, meštani, koji ovde žive kažu, da je u vremenu kada su sredstva za dezinfekciju teško dostupna, ovo veoma značajno u borbi protiv korona virusa. Oni su pohvalili i mere koje je grad preduzima, kako bi se građani zaštitili od zaraze.

Podsećamo, odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Pazara, obezbeđena su dezinfekciona sredstva koja će besplatno biti deljena građanima. Cilj je da se I na ovaj način izađe građanima u susret I da što veći broj ljudi bude obuhvaćen ovom akcijom.

Ovo dezinfikaciono sredstvo potpuno bezbedno za upotrebu i može se koristiti za sve površine. Potrebno je da građani ponesu flašu od 2 litra.

Kanisteri se nalaze na sledećim lokacijama:
Centar grada
Vrh čaršije
Karahodžića ćuprija
Kružni tok kod Opšte bolnice
Naselje Lug (kod kompleksa zgrada Simpo)
Naselje Dohoviće
Naselje Šestovo
Naselje Šutenovac (kod Lukoil pumpe)
Naselje Selakovac (u blizini pekare “Sač”)