BEOGRAD – Struka ne razmišlja o obeležavanju praznika, već o sprečavanju širenja virusa korona, pratimo brojke i, ukoliko bude bilo potrebno, donećemo i oštrije mere, izjavio je danas epidemilog Predrag Kon.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li će za vikend kada se obeležava Uskrs biti produžen policijski čas koji bi trajao od četvrtka do ponedeljka.

“Moram da kažem da ne razmišljamo mnogo o praznicima, možda ružno zvuči, razmišljamo kakva je situacija i da li ćemo predložiti oštrije mere nego što su ove sada. Jasno je da mora doći do prekida kontakata, a ako to mora da se sprovede, to bi trebalo sprovesti što pre, jer ćemo samo tako imati efekte”, rekao je Kon.

Dodaje da to ne znači da je struka protiv bilo kakvog praznovanja, već jednostavno da praznici trenutno nisu na prvom mestu.

Ističe da će se prema brojkama u narednim danima utvrditi da li su trenutne mere donele efekte, ako, kaže, dolazi do pada, onda će struka još jednom promisliti da li su oštrije mere neophodne i predložiti odgovarajuću odluku.