NOVI PAZAR, 6.aprila (Tanjug) – Donacijom respiratora Novom Pazaru država je poslala poruku da nijedan deo Srbije nije zaboravljen i zanemaren u ovom teškom trenutku, izjavio je danas potpredsednik vlade Rasim Ljajić i istakao da je Novi Pazar prvi grad koji je predsednnik Aleksandar Vučić posetio od nastupanja krize i da će Novopazarci to znati da poštuju i vrednuju.

Ljajić je posle zvanične isporuke 13 respiratora Opštoj bolnici u Novom Parazu, rekao da je svaka poseta Vučića tom gradu do sada bila obeležena završetkom nekog projekta ili najavom novog, ali da je današnja poseta važna ne samo zbog značaja pomoći u medicinskoj opremi.

“Ovo je prva poseta predsednika Republike od nastupanja krize sa korona virusom van Beograda, prva poseta jednoj opštini I gradu I to će građani Novog Pazara znati da cene, poštuju i da na adekveatan način vrednuju”, rekao je Ljajić.

On je apelovao na građane da budu oprezni i odgovorni ukazujući da virus ne bira ni bogate ni siromašne, kraljeve, premijere ni predsednike,

“Nije sramota biti bolestan i inficiran, ali je sramota biti neodgovoran. Možete da nas krikujete što vas upozoravamo da budete disciplinovani, ali to činimo za vaše dobro i vaših porodica, to činimo da sačuvamo živote ljudi”, naglasio je on.

Kako je rekao, tokom posete predsednika Vučića Novom Pazaru razgovarano je o tome kako da se premoste ekonomski problem koji će nastupiti zbog ove krize.

“Predsednik je na sastanku naglasio da nismo sami i da imamo na koga da se oslonimo, predsednik i Vlada danas šalju poruku da nema dele zemlje koji jezaboravljen i zanemaren”, rekao je Ljajić.