BEOGRAD – Na pojedinim putnim pravcima Srbije ovog jutra ima pojave magle koja smanjuje vidljivostpa se preporučuje maksimalan oprez pri vožnji i prilagođavanje brzine, saopštili su jutros Putevi Srbije.

Od danas zbog radova na rehabilitaciji izemenjen je režim saobraćaja na auto-putu E-70, na deonici granični prelaz Batrovci – Kuzmin 1, u zona naplatne stanice Šid i mosta na reci Bosut.

Tu se u smeru granični prelaz Batrovci ka Beogradu saobraćaj odvija dvosmerno na desnom poluprofilu auto-puta.

Na auto-put E-75, između Niša i Leskovca do 10. aprila teku radovi na izgradnji nove bočne naplatne stanice pa je za saobraćaj zatvorena petlja „Brestovac“.

Preporučeni alternativni putni pravac iz pravca Niša ka Leskovcu, kao i iz pravca Preševa ka Nišu – petlja „Doljevac” – za sve kategorije vozila.

Na putu Kladovo – Brza Palanka saobraćaj je obustavljen zbog radova na rekonstrukciji mosta u Grabovici, a alternativni pravci su za putnička motorna vozila su lokalne ulice u mestu Grabovica, dok je za teretnjake i autobuse to pravac Negotin – Štubik, Klokočevac – Porečki most i Porečki most – Kladovo.

Radovi su i u Prvomajskoj ulici u Pančevu, gde se do 13. aprila saobraćaj odvija levom kolovoznom trakom.

Na putu Pakovraće (Markovica) – Užice, produžavaju se radovi na pojačanom održavanju puta do 30.06.2020, uz naizmenično propuštanje vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 sati teretnjaci su na prelazu Horgoš čekali pet sati, a na Sremskoj Rači zadrzavanje na izlazu za istav vozila je sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.