KOSOVSKA MITROVICA – U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji danas su potvrđena četiri nova slučaja zaraze korona virusom, čime je ukupan broj porastao na 27, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Kako je rečeno, tri pacijenta su prebačena u Niš, a jedan u Beograd. Danas su uzeta još 24 uzorka za testiranje, a 13 obolelih je smešteno u Studentski dom u Mitrovici.

Od četiri novoobolele osobe iz Mitrovice su tri, a jedna je iz Zvečana, prenosi Kosovo online.

U srpskim sredinama je sada ukupno 27 obolelih, a jedan pacijent je preminuo.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kazao je da je veoma važno da se građani drže svih mera koje su propisali lekari i struka i takođe naglasio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić nesebično pomažu.

“Ono što nas dodatno ohrabruje jeste zaposlenje 70 lekara i 200 medicinskih sestara u tri bolnice na Kosovu. To je jasan pokzatelj da je država Srbija konstantno sa nama i da brine”, rekao je Spirić.

On je apelovao na građane u Severnoj Mitrovici da smanje potrošnju električne energije i da je racionalno troše.

Predsednik Privremenog opštinskog organa u Zvečanu Ivan Todosijević zahvalio je volonterima i rekao da su u ovoj opštini obišli na stotine starih lica, podelili na stotine paketa hrane, higijenskih paketa i lekove sa oko 350 recepata starim i nemoćnim.

“Neprestanu komunikaciju imamo sa Kancelarijom za KiM i direktorom Markom Ðurićem i ta pomoć je sada tolika da je nema onda bi situacija bila daleko gora ovde na terenu”, upozorio je Todosijević.

On je zahvalio građanima zato što su poštovali sve mere koje su krizni štabovi propisali.