BEOGRAD – Pokrajinski sekretar Zoran Gojković izjavio je danas da je u poslednjih 24 sata otkriveno 26 pozitivnih slučajeva na korona virus u Negotinu, koji je sada novo zarište, kao i da se pretpostavlja da je do zaraze došlo u gerontološkom centru “Radost” u Negotinu.

To je trenutno problem i epidemiološke ekipe su u Negotinu i istražuju odakle tako veliki broj zaraženih na kovid19, kazao je Gojković na konferenciji za medije.

On je dodao da će uskoro imati tačne podatke u vezi sa zarazom u Negotinu.

“Iza nas je možda najteža noć od početka kriznog perioda, pošto je samo tokom noći sedam građana izgubilo život”, rekao je Gojković dodajući da tokom dana nije bilo smrtnih slučajva.

Ističe da smo, ipak, u poslednjih 24 sata uspeli da testiramo po prvi put više od 5.000 ljudi.

“Jasno se pokazuje koliko je udeo svih zdravstvenih institucija i državnih struktura doprineo tome da ubedljivo najviše testiramo od svih u regionu. To je naša nedvosmislena politika da nećemo ništa da krijemo. Želimo da što više građana testiramo i zato i otvaramo dodatne kapacitete”.

Gojković ističe da će se na tome i dalje insistirati, kao i da imamo veoma dobru sitauciju u Novom Sadu, da se u Beogradu stabilizovala sitaucija, ali da je i dalje daleko od idealne, kao i da imamo pod kontrolom situaciju u Nišu.

“Iako moramo još više da raidmo u Nišu i da testiramo, kao i da imamo još veću odogovnost građana na jugu Srbije”, dodao je Gojković.