BERLIN – Posle nemačkog ministar spoljnih poslova Hajko Masa i ministarka poljoprivrede Julija Klekner poziva Nemce da ovog leta ne putuju van zemlje.

Klekner je apelovala je na Nemce da ove godine odmor provedu na nekom od seoskih gazdinstava, koja pružaju turističke usluge.

“U mnogim seoskim gazdinstvima postoje mogućnosti za održavanje rastojanja, kao i odvojeni smeštaji”, rekla je Klekner i dodala da su takvi smeštaji mnogo pogodniji, nego veliki hoteli gde se “stotine gostiju gura oko švedskog stola”.

Mas je u razgovoru za nedeljno izdanje lista Bild upozorio da takmičenje evropskih zemalja u tome ko će prvi dopustiti turistička putovanja vodi ka nepotrebnim rizicima.

Kako se navodi, on je u intervjuu aludirao na Austriju ukazujući na skijališta poput Išgla odakle se koronavirus proširio i u Nemačk, prenosi Hina.

“Nažalost već smo iskusili šta infekcijsko žarište u omiljenom turističkom odredištu može da učini kada se turisti vrate kućama”, rekao je Mas i upozorio na to da takva situacija ne sme da se ponovi.