NOVI PAZAR – Sa ruskim eskpertima među kojima su lekari, u prvom redu epidemiolozi i infektolozi potpredsednik Vlade iministar Rasim Ljajić, gradsko rukovodstvo, rukovodstvo Opšte bolnice, kriznog štaba, te svih nadležnih službi obišli su lokacije u Novom Pazaru, Medicinsku školu i Sportsko sajamsku ustanovu Pendik kao dve moguće lokacije za pravljenje kolektivnog smeštaja, odnosno specijalnih bolnica za lečenje obolelih od virusa COVID 19.

Reč je o privremenom smeštaju lakše obolelih i pacijenata koji imaju vrlo slabe simptome korona virusa. Sve ove aktivnosti kako RTV Novi Pazar saznaje preduzimaju se kako bi se građani Novog Pazara lečili u svom gradu i ne bi bili upučivani u druge kolektivne smeštaje kakav je Sajam u Beogradu.

Pripremni radovi za smeštaj i prihvat ovih pacijenata, a na jednoj od dve pomenute lokacije, koja ća biti izabrana u dogovoru i proceni sa ruskim ekspertima, počeće već sutra.

Sa ruskim ekspertima je takođe dogovoreno da za dva dana pristupe kompletnoj dezinfekciji Opšte bolnice kao i kompletnog centra grada, saznaje RTV Novi Pazar.


rtvnp