NOVI PAZAR – Tim “Otvorene ruke” postao je deo grupe “Vizionari Srbije”. U ovoj humanitarnoj organizaciji kupili su savremeni 3D štampač pomoću kojeg rade volonteri na izradi zaštitnih vizira. Među prvima, koji su dobili ovu zaštitnu opremu bili su lekari, a uz zahtev moći će da dobiju i ostali radnici službi, koji rade u uslovima vanrednog i u kontaktu sa građanima.

Za izradu jednog vizira potrebno je i nekoliko sati, ali neumorni volonteri “Otvorene ruke” rade u tri smene kako bi što ove više zaštitne opreme izradili i podelili građanima. Viziri su namenjeni, pre svih medicinskom osoblju, koji su kako kaže ispred ove organizacije Edin Kolašinac, naši heroji i prvi na liniji fronta. Od početka uvođenja vanrednog stanja, predstavnici Otvorene ruke su uključeni u razne aktivnosti, kako bi građanima olakšali trenutnu situaciju.

Svaki dan od početka vanrednog stanja građanima su na usluzi su 4 ekipe udruženja građana “Otvorena ruka” koje deluju u sklopu Operativnog tima.

Iz “Otvorene ruke” poručuju da će I ubuduće biti u službi građana, te da će nastaviti da pomažu i organizuju razne humantarne aktivnosti sa ciljem da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna.


Rtvnp.rs