PODGORICA – Ponovo je uspostavljen poštanski saobraćaj između Crne Gore i Srbije, koji će sada, zbog suspendovanog vazdušnog saobraćaja, ići drumskim prevozom, saopštila je danas ambasada Srbije u Podgorici.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, pošte Srbije i Crne Gore, ali i iz celog regiona, dobile su neophodnu saglasnost nadležnih institucija.

Ranije je međunarodna razmena pošte i pošiljki vršena isključivo avionskim prevozom. Međutim, kako je sada zbog prekida međunarodnog vazdušnog saobraćaja ta mogućnost isključena, po okončanju svih postupaka poštanska razmena će se vršiti drumskim prevozom.

“Ovo je još jedan primer preko potrebne saradnje u interesu svih građana Srbije i Crne Gore kao i celog regiona. Ambasada Srbije je bila u stalnom kontaktu sa Poštama Srbije i Crne Gore kojima ovim putem čestita brzo i efikasno prevazilaženje ovog za građane važnog problema”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović zahvalio je direktorima Pošta Srbije i Crne Gore u lično i ime svih građana.

Tanjug