VAŠINGTON – Bil Viters, legendarni soul muzičar, autor neprevaziđenih hitova “Ain”t No Sunshine”, “Lean on Me” i “Just a Two of Us” preminuo je u 82. godini od posledica srčanih smetnji, saopštila je porodica pevača.

Viters, koji je napisao i snimio brojne hitove, među kojima je i “Just the Two of Us” i “Use Me” iza sebe je ostavio suprugu Marsiju Džonson i dvoje dece, sina Toda i ćerku Kori.

“Ophrvani smo bolom jer smo izgubili našeg voljenog, posvećenog supruga i oca. Usamljenik sa željom iz srca da poveže ceo svet svojom poezijom i muzikom, govorio je iskreno ljudima i međusobno ih povezivao. Jednako lična, kao i život kakav je vodio okružen porodicom i prijateljima, njegova muzika zauvek će pripadati svetu. Molimo se da u ovo teško vreme njegova muzika ponudi utehu i uživanje njegovim fanovima da čvrsto grle svoje voljene osobe”, saopštila je porodica a preneli mediji širom sveta.

Viters, dobitnik tri Gremi nagrade, uvršten je u Rokenrol dvoranu slavnih 2015. zbog nemerljivog uticaja na muziku i muzičare nakon njega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here