BEOGRAD – Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je od pocetka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno 4.650 osoba.

On je za RTS rekao da je od početka zabrane kretanja u petak u 17.00 časova do jutros u 7.00 kažnjeno 425 ljudi što je, prema njegovim rečima, oko devet odsto više u odnosu na prošli vikend.

Od kad je počela primena mera kažnjavanja za kršenje policijskog časa procesuirano je 4.650 gradana, u proseku 59 na 100.000 gradana.

Zabrana kretanja se najviše krišila u Pancevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

Direktor policije navodi da ima neocekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja. Dve osobe su meru prekršile cetiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Ispricao je i da je jedan gradanin u roku od 15 dana cak cetiri puta prekršio propise.

Prvi put je je kažnjen u Surcinu sa 50.000 krajem marta. Za nakoliko dana, 4. aprila, izazvao je saobracajnu nesrecu a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara.

Za cetiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkhola, pa je kažnjen sa 150.000, i za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici, polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodaje Rebic, potpisao sporazum o priznanju krivice pa ga ocekuje izdražavanje kazne od cetiri meseca kucnog zatvora.

U meduvremenu je 13. aprila ponovo zatecen da krši policijski cas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi. Kažnjen je sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

Prema Rebicevim recima, taj građanin je sada u Padinskoj skeli.

“Tako da je za 390.000 dinara oštetio budžet i zasigurno ce izgubiti dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje”, napominje Rebić.