NOVI PAZAR – Sandžačka demokratska partija navodi da je neprijatno iznenađena bahatošću funkcionera SDA Emira Ašćerića kojeg je jedna dobra vest, kao što je pomoć Pazaru u respiratorima, navela na “salvu neprimjerenih uvreda” na račun posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru.

“Pitamo se da li su u SDA do te mere izgubili kompas da zaista misle da će njihovo politikanstvo i prazna priča da izleče bolesne i zaštite zdravstvene radnike od ove opake bolesti ili ih jednostavno rečeno nije briga za narod u koji se tako često zaklinju?”, pita SDP u saopštenju.

Vest od pre par dana da je nakon razgovora potpredsednika Vlade Rasima Ljajića sa predsednikom Republike Vučićem za našu bolnicu obezbeđeno 13 respiratora i orgomna količina medicinske opreme došla je, kažu u ovoj stranci, kao olakšanje svim Novopazarcima koji su s pravom zabrinuti za sebe i svoje porodice.

“Mi smo danas bili prvi grad u celoj državi koji je predsednik Vučić posjetio i tako na dijelu pokazao da Republika Srbija ne pravi razliku između svojih građana bez obzira kojem narodu da pripadaju. Jedini koji to zapravo čine i koji bi izgleda voleli da Novi Pazar i Sandžak izoluju od svih, su upravo funkcioneri SDA koji nikako da shvate da žive u 21. vijeku i da su ratovi daleko iza nas”, zaključuju u SDP i dodaju da su respiratori u ovom trenutku najtraženiji proizvod na planeti, a Vučić ih je u Novi Pazar doneo trinaest i na tome su mu neizmerno zahvalni.