NOVI PAZAR – SDA Sandžaka ocenjuje da postupak gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, koji je razrešio dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Aščerića, zbog toga što je, kako navode, kritikovao posetu predsednika Aleksandra Vučića tom gradu prilikom dodele respiratora, netolerantan, pokazuje isključiiv i neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju i slobodi govora

SDA u saopštenju navodi da je skupština u Novom Pazaru višepartijska i da to podrazumeva da svaka stranka ima svoje mišljenje.

„Ovo je dokaz da u Sandžaku imaju samo dve opcije, SDA Sandžaka i Vučićeva velikosrpska opcija“, kaže se u saopštenju stranke Sulejmana Ugljanina.

SDA Sandžaka tvrdi da predstavnici vlasti shvataju vanredno stanje kao mehanizam za suspendovanje demokratije i slobode mišljenja.

Gradonačelnik Biševac razrešio je danas dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića uz obrazloženje da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje i da da je jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za taj grad značila puno.

“Oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poenea”, rekao je on i pozvao Stranku demokratske akcije, iz koje dolazi Ašćerić, da predloži drugoga kandidata za tu dužnostovu odgovornu i važnu funkciju.