BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba protiv zarazne bolesti Kovid-19 zahteva solidarnost čitavog društva i da je neodgovorno da bilo ko iz opozicije pokušava da sakuplja političke poene dovođenjem u pitanje mera koje je predložila medicinska struka.

“Sigurna sam da i predstavnici opozicije koji kritikuju mere vlade dobro znaju da su te mere donete na predlog struke, kao i da ih sami itekako poštuju jer vode računa pre svega o svom zdravlju i zdravlju svojih porodica. Zato hajde da oko ovoga budemo jedinstveni i da od svih imamo jedinstven poziv građanima da ostanu kod kuće, jer ćemo tako za kraće vreme i sa manje posledica izaći iz epidemije”, rekla je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju.

Potpredsednica Vlade je naglasila da dok zdravstveni radnici vode borbu za živote ljudi, a državne institucije, zajedno sa građanima, čine sve da suzbiju širenje zaraze, javno zdravlje mora biti na prvom mestu.

“Kad prođe epidemija, biće vremena za političku utakmicu, ali sada je vreme da pokažemo odgovornost i solidarnost, jer je to jedini način da sačuvamo zdravlje i živote ljudi”, dodaje Mihajlović.