NOVI PAZAR – Superliga za odbojkaše je završena, a Novom Pazaru pripalo je sedmo mesto, koje je sa devet pobeda i 13 poraza zauzimao kao vodeći u plej-autu u trenutku kada je takmičenje prekinuto zbog pandemije koronavirusa, odlučili su Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije (OSS), predsedništvo OSS i direktor takmičenja OSS.

Šampionska titula na elektronskoj sednici dodeljena je novosadskoj Vojvodini, koja je u momentu kada je sezona prekinuta sa 19 pobeda i četiri poraza bila najbolja u superligaškom plej-ofu među šest timova.

Član elite više nije Jedinstvo iz Stare Pazove, najslabiji sastav u plej-aut grupi od četiri ekipe sa učinkom 4/18, dok je novi superligaš Borac iz Starčeva, kojem je kao lideru posle 16 kola, sa skorom 14/2, pripala titula u Prvoj ligi.

Prvakinje Srbije u odbojci postale su članice obrenovačkog TENT-a, u čijim redovima nastupa i Novopazarka Hena Kurtagić, a koje su posle ukupno 23 odigrana kola u Superligi i mini-ligi za plasman od prvog do šestog mesta bile na prvoj poziciji sa 19 pobeda i četiri poraza.

Okončane su i ostale odbojkaške lige u Srbiji, a ženska ekipa Novog Pazara zauzela je šesto mesto u Drugoj ligi Zapad, s obzirom da je u trenutku prekida takmičenja imala po sedam pobeda i poraza.

Prvak te drugoligaške grupe i novi član Prve B lige je Gimnazijalac iz Kraljeva sa 13 trijumfa i dva neuspeha, dok je poslednje. 10. mesto pripalo Tutinu, koji je ostvario pobedu i 13 poraza.

Druga liga Zapad, kao i ostale grupe u tom rangu takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, naredne sezone biće proširene i brojaće po 12 ekipa.

M. Minić