BEOGRAD – Na više deonica u Srbiji izvode se radovi pa je izmenjen režim saobraćaja, a teretnjaci ovog prepodneva duže čekaju na prelazima Sremska Rača i Batrovci, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Na Kružnom putu oko Beograda, 500m od pijace Bubanj Potok, radovi na sanaciji oštećenog kolovoza biće obavljani do 15 sati, uz naizmenično propuštanje vozila.

Obustava saobraćaja je na putu Aljinovići – Sjenica do 17 sati zbog asfalterskih radova, a alternativni putni pravac je preko Ivanjice i dalje preko Užica.

Radovi na pojačanom održavanju kolovoza koji će trajati do 20. Maja obavljaju se nap utu Leskovac – Vlasotince, odnosno deonici Leskovac jug-petlja na auto-putu E-75 (kod Vlasotinačkog mosta) u dužini oko 6,5 km – a saobraćaj se odvija dvosmerno, naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na mostu preko reke Trešnjice nap utu Ljubovija – Rogačica, pa se saobraćaj za putnička vozila obavlja naizmeničnim propuštanjem jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova zabranjen je saobraćaj teretnih motornih vozila čija ukupna masa prelazi tri tone.

Alternativnim pravac je put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica, a planirani rok završetka radova 30. April.

Na putu Straža – Jasenovo u dužini od 4,7 km izvode se radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji kolovozne konstrukcije, uz naizmenično propuštanje vozila.

Planirani rok završtka je1. Juni a radovi se svakodnevno obavljaju od 7 do 17 sati.

Putevi Srbije obaveštavaju da na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije teretna vozila su jutros čekala četiri sata na izlaz iz Srbije na prelazu Sremska Rača, dok je na prelazu Batrovac ista vrsta zadržavanja bila pet sati.