NOVI PAZAR – Trener atletičara Novog Pazara Rifat Zilkić rekao je da članovi tog kluba željno iščekuju povratak treninzima i takmičenjima.

“Bili smo u sličnoj situaciji tokom 1999. godine za vreme NATO bombardovanja. Ipak, sada je protivnik nevidljiv. Videćemo kako i kada će se sve završiti, ali pandemija koronavurusa predstavlja veliki udarac i za sport”, rekao je Zilkić.

Današnji početak rada teretana i fitnes centara verovano nagoveštava da će i profesionalni sportisti uskoro početi sa normalnim treninzima.

“Spremni smo da odmah krenemo punom parom, nebitno da li od 4. ili 18. maja. Atletski savez Srbije pravi novi kalendar, nadam se da će biti takmičenja za sve starosne kategorije”, kazao je Zilkić.

On je izrazio očekivanje da će vrhunska ostvarenja tokom dvoranske sezone omogućiti srednjeprugašu Elzanu Bibiću nastup na međunarodnim mitinzima, koji bi trebalo da budu održani u poslednjem kvartalu 2020.

“Očekujem da će za njega biti mesta na najvećoj sceni. Posle pomeranja Olimpijskih igara u Tokiju i Svetskog dvoranskog prvenstva u Nanđingu za 2021. godinu, nedavno je otkazano Evropsko prvenstvo u Parizu, na koje bi Bibić išao sa velikim ambicijama”, naveo je Zilkić.

Taj atletski trener nedavno je prekinuo saradnju sa dugoprugašicom Teodorom Simović, ali će 26-godišnja reprezentativka Srbije nastaviti da brani boje Novog Pazara.

“Njoj je pandemija koronavirusa posebno poremetila kalendar. Bila je u odličnoj formi i spremna da napadne maratonske norme za Tokio i Pariz”, ocenio je Zilkić.

M. Minić