NOVI PAZAR – Ostaci porušene berbernice u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru, u krugu Arap džamije, uklonjeni su rano jutros. U pojedinim medijima pojavili su se navodi da je policija aisistirala maskiranim počiniocima prilikom uklanjanja ostataka.

„Apsolutno su netačni navodi, koji su se pojavili u pojedinim medijima, da je policija jutros „asistirala maskiranim počiniocima prilikom uklanjanja berbernice Ramiza Dugopoljca“ – rekao je načelnik PU Novi Pazar i pomoćnik direktora policije Bogoljub Živković.

Kako tvrdi Živković u saopštenju policijski službenici su, upravo suprotno, odmah po prijavi izašli na mesto događaja i prekinuli uklanjanje preostalih delova pomenutog objekta.

“Policija je identifikovala više osoba koje su učestvovale u ovom događaju, a o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo” – kaže Živković.

Živković dodaje da će policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru u apsolutno svim događajima postupati isključivo u skladu zakonskim ovlašćenjima.

“Policijski službenici, po nalogu tužilaštva, intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanju identiteta svih učesnika, o čemu će biti dostavljen izveštaj nadležnom tužilaštvu, koje rukovodi predistražnim postupkom. Napominjem da će policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru u apsolutno svim događajima postupati isključivo u skladu zakonskim ovlašćenjima i nalozima nadležnih tužilaštava“ – zaključio je Živković u saopštenju za medije.