UŽICE – U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 49 osoba, od kojih je devet pozitivno na virus korona, pa tako taj okrug beleži 106 potvrđenih slučajeva infekcije, a potvrđena su i dva nova smrtna slučaja.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su po tri nova pozitivna slučaja na Kovid-19 zabeležena u Požegi i Bajinoj Bašti, dva u Priboju i jedan u Arilju, dok su preminuli muškarci iz Nove Varoši i Užica, starosti 87 i 65 godina.

Od početka epidemije do danas testirano je 926 osoba i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleže Užice i Bajina Bašta sa 30 i 21 zaraženih i sa po pet oporavljenih.

Slede Arilje i Nova Varoš sa 11 i 10 potvrđenih slučajeva, a jedan pacijent iz Nove Varoši se izlečio.

Prijepolje, Priboj i Požega beleže po devet obolelih i po dva oporavljena iz Priboja i Požege i jednog izlečenog iz Prijepolja.

Sjenica ima registrovanih pet pozitivnih i jednog oporavljenog, dok Čajetina ima dva potvrđena slučaja infekcije i ti pacijenti su se oporavili.

Do sada je oporavljeno ukupno 19 pacijenata.

Broj umrlih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi devet, po dva pacijenta iz Prijepolja, Arilja i Nove Varoši i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Kosjerić je jedina opština u tom okrugu koja nema nijedan slučaj infekcije Kovidom-19.