NOVI PAZAR – Pre petanest dana počeli su radovi na izgradnji vodovoda za meštane sela Trnava, koje je danas obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zajedno sa direktorom Javno komunalno preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Hanefijom Brničaninom i svojim saradnicima. Vrednost ovog projekta koji finansira Grad Novi Pazar iznosi 2,5 miliona dinara.

Meštani Trnave više od trideset godina muče muku sa vodosnabevanjem.

S obzirom da se veliki broj njih bavi stočarstvom, nedostatak vode im je u mnogo čemu ometao rad, zbog čega su neki od njih bili prisiljeni da napuste svoja domaćinstva.

Izgradnjom vodovoda ovom problem staće se na kraj. U ovom trenutku izgrađeno je više od 50% vodovodne mreže, a prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Hanefije Brničanina biće izgrađen zaseban vodovod čime će se, ističe, i konačno rešiti višedecenisjski problem vodosnabevanja .

Vest o izgradnji vodovoda na koji su dugo čekali žitelji Trnave primili su sa radošćuuz reči da će im to u mnogome olakšati život.

Ostanak ljudi na selu primarni je cilj, tvrdi gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On dalje objašnjava da se u skladu sa tim uporedo radi i na izgradnji puteva, te kompletne infrastrukture.

Projekat izgradnje vodovoda u Trnavi finansira Grad Novi Pazar u iznosu od 2,5 miliona dinara. Projektom su obuhvaćena sva sela u gornjoj i donjoj Trnavi.