NOVI PAZAR – U okviru akcije “Da Pazar zablista” veliki broj mladih Novopazaraca, volontera kao i članova omladinske radne brigade “Rifat Škrijelj Laki” dali su svoj doprinos sredjivanju jednog od najpopularnijih mesta u Novom Pazaru za odmor i rekreaciju. Akciju su podržali i potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić, kao i gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima.

Retki su gradovi u Srbiji koji u strogom centru imaju oazu mira i zelenila poput novopazarskog Sportsko rekreatuivnog centra. U njega se poslednjih godina mnogo ulagalo kako bi bio kompletno renoviran i kako bi zasijao u punom sjaju. Svojevrsna radna akcija organizovana je danas kako bi se odradili neki od završnih radova.

Ministar Ljajić je ukazao i na jednu neprijatnu činjenicu koja se odnosi na pojedince koji skrnave sadašnji izgled ovog centra i kradu cveće.

“Neverovatno je da neko krade cveće koje košta 50, 100 dinara. Moraćemo da postavimo nadzorne kamere ovde na Rekreativnom centru kako bismo stali na put tim vandalima. Ja pozivam sve građane da nam jave ko narušava izgleda ove oaze i svi će btii sankcionisani – rekao je Ljajić ističući da je ponosan na izgled ovog centra za rekreaciju.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uživao je u radnoj akciji ističući da bi što više mladih trebalo da se priključi sličnim ekološkim akcijama u gradu kako bi grad što lepši bio.

“Ovo je zaista posebno mesto u gradu i nije ni čudo da ovde dnevno prođe od peto do 10 hiljada ljudi. Uz izgradnju novog parka za koji radovi koštaju oko 20 milina dinara, mislim da ćemo imati najlepši rekreativni centar u Srbiji” – rekao je Biševac.