PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Ef. Fejziću i svim vernicima islamske veroispovjesti uz najbolje želje za dobro zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću.

„Saosećanje, umerenost, ljubav, uvažavanje i čovekoljublje kao temeljne vrednosti Islama imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obeležavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovečanstva. Te vrednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posledica pandemije združenim naporima.

Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na ove nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa EU. Islamska zajednica i pripadnici islamske veroispovijesti sastavni su dio svih uspeha, i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore.

Uz najbolje želje da praznik provedete u zdravlju, miru, blagostanju i porodičnoj sreći, uvažavajući date okolnosti, još jednom vam upućujem iskrene čestitke.“ – navodi Đukanović.