BEOGRAD – Potpredsednik Glavnog odbora SNS i kandidat za narodnog poslanika Marko Ðurić izjavio je danas da je 21. jun značajan datum za Srbiju koja će, kaže, tog dana nastaviti da se razvija i napreduje.

Ðurić je ocenio da SNS ima veliki broj pristalica koji se zalažu na nastavak promena i uspona zemlje, kao i za politiku zasnovanu ne principima očuvanja stabilnosti, jačanja ekonomije i porodice, negovanja nacionalnog identiteta i strateške orijentacije ka budućnosti.

“Uveren sam da ćemo 21. juna taj put ne samo sačuvati nego ubrzati i ojačati”, rekao je Ðurić za TV Hepi.

On je kazao da je 2014. godine sprečen bankrot i zaustavljeno propadanje zemlje i da su za nekoliko godina otvorene stotine fabrika u zemlji, izgrađeno više od 300 kilometara autoputeva, smanjena stopa nezaposlenosti sa 26 na ispod 10 odsto.

Kako je rekao, do kraja godine biće dodatno povećanje plate u javnom sektoru, pre svega za zdravstvene i prosvetne radnike koji su podneli najveći teret tokom krize izazvane epidemijom korona virusa.

Na konstataciju da opozicija zamera aktuelnoj vlasti da je stalno u kampanji, Ðurić je rekao da to govore oni koji su se dok su bili na vlasti bavili privatnim biznisom, umesto da budu na usluzi građanima, aludirajući na lidera Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa čije je kompanija, kako kaže, dok je bio na vlasti prijavila 619 miliona profita.

Ðurić je kazao da se za vreme epidemije pokazalo kako se vodi zemlja ističući da je Srbija za nekoliko nedelja napornog rada i uz lično angažovanje predsednika Aleksandra Vučića, uspela da nabavi dovoljno zaštitne medicinske opreme, kao i da je bila u mogućnosti da Italiji isporuči milione maski.