NOVI PAZAR – Domaćinstvo Gordana Popovića u selu Grubetiće, koje je pre desetak dana izgubilo tri steone krave koje je ubio grom, posetio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegov zamenik Nebojša Ravić. Zahvaljujući jednokratnoj pomoći Grada, kao i rodbini ova porodica se polako oporavlja od nesreće koja ih je zadesila.

Grad Novi Pazar je preko Gradskog veća odredio jednokratnu pomoć od 150.000 dinara porodici Gordana Popovića . Prilikom obilaska ove porodice gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zamenik gradonačelnika Nebojša Ravić razgovarali su o mogućnostima da se ovoj porodici pomogne i kroz subvencije za poljoprivrednike.

“Grad Novi Pazar brine o svojim sugrađanima bez obzira da li su na gradskom ili seoskom području. Cilj nam je da na seoskom području za sve one koji su rešili da ostanu tu i bave se poljoprivredom i stočarstvom omogućimo bolje uslove za rad i da im pomognemo”, kazao je Biševac za Rtv Novi Pazar.

Za porodicu Popović gubitak stoke je bio veliki udarac. Kako kažu svaka pomoć i briga im je mnogo značila kako bi prevazišli lošu situaciju u kojoj su se našli.

„Trenutno sam bio u lošoj situaciji. Mi živimo od toga. Ja sam otac troje dece i imam starijeg oca. Sada imamo malo pomoći od Grada Novog Pazara i malo od meštana”, objasnio je Gordan Popović.

Najstariji član ovog domaćinstva Radosav Popović sa tugom se priseća dana kada su im krave stradale.

“To je bila viša sila. Hvala svima na pomoći i Gradu i rodbini. Uglavnom uspeli smo da već dve krave kupimo”, kazao je Radosav Popović.

Gradonačelnik Biševac je sa članovima ove porodice razgovarao i o problemima vezanim za razvoj putne infrastrukture u ovom selu, kao i prevozu đaka da škola.

rtvnp