Baner

NOVI PAZAR – SDA Sandžaka organizovala je danas akciju na Dan belih traka u kojoj su volonteri i kandidati za narodne poslanike i odbornike razgovarali sa građanima ističući značaj sećanja na 31. maj i sudbinu Bošnjaka Prijedora i okoline.

“Današnje obeležavanje Dana belih traka je sećanje na velikosrpske fašističke metode etiketiranja svakog Bošnjaka u Prijedoru, koji su od strane srpskih vlasti bili primorani da oko ruke nose bele trake kao znak obeležavanja” – kažu iz SDA.

Kandidat za narodnog poslanika Enis Imamović, izjavio je danas da su bele trake bile jasna najava i početak genocida koji je sproveden nad bošnjačkim narodom.

„Danas je Dan belih traka, koji nas seća na velikosrpske fašističke metode obeležavanja Bošnjaka u Prijedoru. Bila je to jasna najava genocida.

Ove bele trake se danas možda na vide golim okom, ali se Bošnjaci u Sandžaku itekako obilježavaju kroz pretnje, ucene i zastrašivanja.

Ovo više nikome nikada nećemo dozvoliti!“- zaključio je Imamović.

1 KOMENTAR

  1. Sada je jace izrazen srpski nscionalizam i sovinizam nego 90 – tih ! U Pazaru, gradu sa 90 % Bosnjackim stanovnistvom, na svim rukovodecim drzavnim funkcijam su Srbi, Bosnjaka nigde nema, tako da su aktivisti SDA totalno u pravu !

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here