BEOGRAD – Nesvakidašnji incident koji se danas dogodio ispred Narodne skupštine Srbije predstavlja najbrutalniji napad na državu, njene institucije i narodne poslanike, kao legitimno izabrane predstavnike srpskog naroda, izjavila je ministarka pravde i član Predsedništva SNS Nela Kuburović.

Kuburović je u izjavi dostavljenoj Tanjugu istakla da je to jednom rečju napad na građane Srbije.

Kako je ocenila, najprimitivnije divljačko ponašanje, pozivi na linč i batinjanje političkih neistomišljenika jedina su ideologija Boška Obradovića i njegovih saboraca okupljenih oko SZS, koji sebe nazivaju političkom elitom.

“Umesto da u Parlamentu, kao legitimnoj političkoj areni, na kulturan i civilizovan način odmeravaju političke snage i stavove, oni su se opredelili za potpuno neprihvatljiv način borbe – fizičke napade na predstavnike naroda i legitimno izabrane predstavnike Vlade Srbije”, naglasila je ona.

Ministarka pravde je naglasila da to ne samo da predstavlja neprimereno i nedostojno ponašanje, već građanima šalje vrlo jasnu sliku o njima samima, a to je da je fizičko nasilje jedini metod političke borbe koji oni poznaju.

“Nadležne instituticije treba hitno da reaguju na ovakve izlive nasilja i brutalnog narušavanja javnog reda i mira, i da ne dozvole da se gradani Srbije i u jednom trenutku osecaju ugroženo od fašista poput Boška Obradovića i drugih pristalica SZS”, smatra Kuburović.

Ona je dodala da je opozicija još jednom pokazala da nema nikakve adute za predstojeću izbornu trku i da je zarad jeftinih političkih poena spremna na sve, pa i na najgore nasilje.