BEOGRAD – Poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić nastaviće štrajk glađu jer, po njihovoj oceni, tužilaštvo ne radi svoj posao, a Martinović je poručio da Dragan Ðilas i Boško Obradović ne mogu da budu “ravnopravniji” od ostalih građana.

Danas je treći dan kako tužilaštvo ne reaguje zbog toga što je Obradović napao poslanika Marjana Rističevića i gotovo pokušao da ga ubije, rekao je Martinović na konferenciji za novinare ispred parlamenta i ponovo apelovao na tužilaštvo da radi svoj posao.

Martinović je rekao da je nasilje fašisitčki metod i ne sme da bude deo politike.

Prema njegovim rečim, niko u Srbiji nema pravo da bude “slep i gluv”, na to što se pojedinci koriste fašističkim metodama da bi došli na vlast.

Martinović je rekao da bi poslanici SNS protestovali i da je ovde pretučen Obradović ili Ðilas, navodehi da tužilaštvo mora da reaguje na sve.

On je rekao da, ako tužilaštvo uspostavi dvostruke aršine, onda je demokratija u velikom probblemu.

“Postoji problem u jednom delu naše tužilačke vlasti, gde postoji uvrenje da ima ”nadljudi”, a svi drugi su ”podljudi””, rekao je Martinović.

On je dodao i da je Obadoviću sinoć donet prvo jastuk, a onda i hrana, te da se danas moglo čuti da je Obradović na strogom postu.

“Ni njima samima nije jasno šta rade”, rekao je Martinović.

On je dodao da ostaju u štrajku dok nadležni ne počnu da rade svoj posao.