PODGORICA – Video zapis na kojem se poslanik opozicione Demokratske Crne Gore Dženan Kolić moli za mir i vladiku SPC Joanikija, a koji je tada bio uhapšen, obišao je region i do sada ga je pregledalo više od milion ljudi.

Video je objavljen pre pet dana kada je Kolić ispred Sahat Kule u Podgorici klečao u molitvi za vladiku Joanikija i sveštenstvo budmljansko-nikšićke eparhije.

Inače, Kolić je i ranije oštro protestovao protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je podelio Crnu Goru.

“Danas sam se, pre svitanja, ispred Sahat Kule u Podgorici pomolio za mir, vladiku Joanikija i sav pravoslavni narod u Crnoj Gori. Molim svoju braću Muslimane da se danas u svim džamijama i svojim domovima pomole za mir, međuverski i međunacionalni sklad, za svu braću svih vera i nacija, a posebno za vladiku Joanikija koji je nepravedno, politički motivisano uhapšen i utamničen”, izjavio je tada Kolić.

Dodao je da su svi koji žive u Crnoj Gori braća i da njihova “zvezda vodilja” treba da bude pomirenje, ljubav, sloga i zajedništvo.

Kolić kaže da nije očekivao da će video s njegovom molitvom ispred Sahat Kule obići region pa i svet i da će imati više od milion pregleda.

Podgoričke Vijesti su prenele da je već pravilo da kada se poslanik Kolić obrati javnosti njegove video-izjave vrlo brzo postanu “viralne”, uz bar milion pregleda, hiljade komentara i “šerovanja”.

List piše da Kolić time nadilazi šablon političkog delovanja u Crnoj Gori i da se to ljudima dopada, te konstatuje da “ovaj Musliman iz Crne Gore nailazi na nepodeljenu podršku”.