SJENICA – Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović saopštio je danas, povodom objavljivanja kompromitujućih snimaka na kojima je, navodno, on sa službenicom lokalne samouprave, da se radi o “podvali i lažima” koje predstavljaju udar na njegovu ličnost.

On je u saopštenju za javnost naveo da je danima “izložen linču u medijima i na društvenim mrežama”, a da se već duži period protiv njega vodi kampanja “od sprege određenih kriminalnih i političkih organizacija, sa ciljem da se dokopaju vlasti”.

Mujović je zatražio od nadležnih državnih organa da izvrše poligrafsko testiranje njega i žene koja se nalazi na spornom snimku, kao i da je, ukoliko to tužilaštvo odbije, spreman da snosi troškove testiranja koje bi organizovao neko drugi, predlažući i neka od pitanja na koja bi odgovarali.

“Sve ovo ne radim da bih nju ili bilo koga sudski gonio, već da dokažem da je reč o najprljavijoj kampanji u istoriji Sjenice, te kako bih kriminalcima, povezanim sa političkim organizacijama, stao na put i zaštitio pravdu, integritet i opšte interese svih građana”, saopštio je Mujović.

Mujović je, nakon što su se u javnosti pojavili snimci sa eksplicitnim sadržajem, podneo ostavku i vratio mandat Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Kako Skupština Opštine Sjenica nije zasedala i razmatrala njegovu ostavku, on još uvek obavlja tu funkciju.

Predsednik lokalnog parlamenta Muhedin Fijuljanin nije odgovarao na naše pozive i poruke tako da nismo uspeli da saznamo da li će Skupština uopšte zasedati pre izbora.

Radio Sto plus