NOVI PAZAR – Gradska izborna komisija u Novom Pazaru nastavila je sa radom nakon ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, a u postupku izbora za odbornike Skupštine grada, koji će biti održani 21. juna.

Predsednik ove komisije Raša Milić rekao je novopazarskom radiju Sto plus da je rok za podnošenje izborne liste do 5. juna, do kada je i rok za zaključenje biračkog spiska, dok je naknadni upis moguć do 18. juna.

“Osim toga, zbirna lista kojom se utvrdjuju mesta na glasačkim listićima biće objavljena do 10. juna, a rezultati izbora 22. juna. Potpisi gradjana koji podržavaju odredjenu listu sada mogu da se overavaju i u Gradskoj upravi, a ne kao pre samo kod notara, da bi se izbegla gužva zbog novonastale situacije sa korona virusom”, rekao je Milić.

On je dodao da su do sada proglašene tri izborne liste za lokalne izbore u Novom Pazaru, a da su predstavnici još jedne liste preuzeli dokumentaciju.

Prema redosledu kako su predavale liste kandidata za odbornike za sada je poznato da će na predstojećim izborima prva nastupiti “‘Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, druga “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, dok će lista “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu” biti treća.

Beta