NOVI PAZAR – Kompleks „Simpo“ zgrada u naselju Lug, sagrađen pre tri decenije, biće potpuno rekonstruisan.

„Radimo intenzivno u svim delovima grada. Kompleks „Simpo“ zgrada u Lugu nalazi se u neposrednoj blizini OŠ „Desanka Maksimović“. U toku su radovi na parternom uređenju kompleksa, u vrednosti od 9 miliona dinara. Slepa ulica u ovom naselju pretvorena je u saobraćajnicu, što je za funkcionisanje ovog dela grada izuzetno važno. Pored parternog uređenja, predviđeno je krečenje ulaza u zgradama, a podsetiću vas i da nam predstoji kompletna rekonstrukcija pomenute škole „Desanka Maksimović“, kazao je tokom razgovora sa meštanima u Lugu, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Za rekonstrukciju škole će, uz izgradnju fiskulturne sale biti izdvojeno preko 2 milona eura.

„Svi radove u ovom i drugim delovima grada realizujemo u želji da obezbedimo bolje uslove života svih naših građana, bez obzira gde žive. Tokom prošle godine izdvojili smo preko 50 miliona dinara za izradu više od deset projekata za uređenje parkinga i dečjih igrališta na različitim lokacijama. Za nastavak radova, u ovoj godini je izdvojeno preko 30 milona dinara“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić naglašava da je pretvaranjem slepe ulice u saobraćajnicu, deci koja do škole „Desanka Maksimović“ dolaze iz naselja Gornji lug, svakodnevna obaveza znatno olakšana.

„Komlpeks obuhvata devet ulaza, veliki broj stanova. Trideset godina od izgradnje zgrada, ovaj deo grada dobiće novi, moderan izgled, a naši sugrađani kvalitetnije, uređenije okruženje. Podećam vas da smo se pobrinuli da stanovi u jednoj od zgrada, koji su nedavno oštećeni u požaru takođe budu kompletno rekonstrisani, u cilju da porodice vlasnika vratimo u njihove domove. Najveći projekat koji ćemo realizovati u Lugu tokom ove godine jeste rekonstrukcija škole i izgradnja sale, koja će zapravo biti i sportska dvorana, namenjena za takmičenja“.